Hokejisti Zvolena porazili Martin 4:0, Martin ide do baráže

02.03.2013 Celý región

Zvolen 27. februára (TASR) - V 2. minúte Zošiak narazil nešetrne Čankyho, Zvolen hral presilovku, ktorú však nevyužil. Po nemastnom-neslanom začiatku prenechal v 9. minúte Brabenec puk v strednom pásme Podkonickému, ten sa pekne prekľučkoval cez martinskú obranu a spomedzi kruhov chladnokrvne zavesil. Ani nie po 30 sekundách od úvodného gólu sa opäť presadil Zvolen, keď Puliš po závare pred martinskou bránkou zvýšil bekhendom vedenie domácich na 2:0.

Po tomto góle si tréner hostí zobral oddychový čas a v závere prvej tretiny ohrozili Šimkovu bránku dovtedy málo aktívni Martinčania. V závere hrali ešte presilovku, ale stav sa už nezmenil. V úvode druhej tretiny ohrozil brankára Šimka bekhendom Petruška, no gól z toho nebol. Následne z protiútoku v 22. minúte Čurilla v páde po Kubišovej asistencii zvýšil na 3:0. V 29. minúte hral Zvolen presilovku, no Ďaloga v čistej šanci nedal.

V 35. minúte sa domáci Škvaridlo pohral s martinskou obranou, Šúrek však bol opäť pripravený. V úvode záverečného dejstva predviedol peknú kombináciu prvý zvolenský útok, Podkonického strela ale bola zblokovaná. Martin sa do prvej vážnejšej šance dostal až v 48. minúte, Slávik však skákajúci puk pred brankárom nedokázal skrotiť. Ďaloga v 50. minúte krásne našiel Juríka, ktorý si dal darček k štvrtkovým 25. narodeninám - 4:0. V 55. minúte sa dostali do potýčky Rapáč a Podkonický, ten však Martinčana atakoval zo striedačky, za čo ho rozhodcovia odmenili trestom do konca zápasu.

Výsledok
HKM Zvolen - MHC Mountfield Martin 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Góly: 9. Podkonický, 10. Puliš, 22. Čurilla, 51. Jurík, Rozhodovali: Bachúrik, T. Orolin - Rovenský, Snášel, vylúčení: 3:4 na 2 min, Podkonický (Zvolen) na 2+DKZ za napadnutie hráča z lavičky, presilovky a oslabenia: 0:0, 1416 divákov

Hlasy trénerov:
Peter Mikula, tréner Zvolena: "Celý zápas sme dominovali, súper bol na rozdiel od nášho posledného vzájomného zápasu odovzdaný. Myslím si, že naše víťazstvo bolo zaslúžené a prajem Martinu, aby sa mu darilo v baráži."

Róbert Pukalovič, tréner MHC: "My sme dnes boli veľmi príjemným súperom pre domácich, ktorí si vyskúšali rôzne varianty pred play off. Boli sme málo agresívni, nevytvorili sme si takmer žiadne šance a tlak. Gratulujem Zvolenu k víťazstvu v základnej časti a prajem mu, aby to v play off dotiahol čo najďalej."

HC Košice - HK 36 Skalica 3:1

Skaličania pricestovali do Košíc iba so štrnástimi korčuliarmi a už v 5. minúte vyhrávali po dorážke Juríka - 0:1. V 10. minúte mal vyrovnávajúci gól na hokejke Marcinko, ale Trenčan zasiahol ľavým betónom. "Oceliari" napriek prevahe dokázali vyrovnať až v 12. minúte, keď košické publikum rozjasal Pašek - 1:1. V 14. minúte sa vyznamenal skalický gólman pri streleckých príležitostiach Haščáka a Jenčíka. O minútu neskôr však inkasoval z hokejky Novotného - 2:1. V závere úvodnej dvadsaťminútovky mohol zvýšiť Haščák, Trenčan podržal svoj tím.

Košičania začali druhú tretinu aktívne, no napriek ich snahe sa do črtajúcej šance dostali hostia, Kubín si vymenil puk so Stielerom, ale jeho strieľaná prihrávka minula priestor Hylákovej bránky. Na opačnej strane to v 25. minúte skúšal po rýchlom úniku Pašek, ale Trenčan sa nenechal prekvapiť. Rovnako úspešný bol aj pri strele Hričinu o tri minúty neskôr a v 29. minúte i pri zakončení Jenčíka. Hostia si vypracovali jednu z mála šancí v 32. minúte, ale Kubínovu strelu Hylák kryl. V 35. minúte už dvíhali Košičania ruky nad hlavy, keď Jenčík zužitkoval prihrávku Pašeka a v početnej výhode zvýšil na 3:1.

V 45. minúte sa dostal do ideálnej príležitosti domáci Slovák, Trenčan jeho strelecké zakončenie spomedzi kruhov zneškodnil. V ďalšom priebehu sa hra prelievala zo strany na stranu, so šancami na obidvoch stranách. Obaja brankári však už neinkasovali.

Výsledok:
HC Košice - HK 36 Skalica 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
Góly: 10. Pašek, 15. Novotný, 35. Jenčík - 5. Jurík. Rozhodovali: J. Konc - Gajan, Tornay, vylúčení: 1:2, presilovky: 1:0 oslabenia: 0:0, 4831 divákov

Hlasy trénerov:
Milan Staš, tréner Košíc: "Aj keď sme nemali najlepší vstup do stretnutia, boli sme to my, ktorí sme sa ujali vedenia 2:1. Tretí gól nás upokojil, myslím si, že sme mali hru v našich rukách. Vytvorili sme si dostatok šancí i keď niekedy chýbal pokoj na hokejkách. Vyhrali sme zaslúžene a chlapcom patrí vďaka. Generálka na play off nám vyšla, napriek tomu, že súper nenastúpil v najsilnejšom zložení."

Martin Pešout, tréner Skalice: "Myslím si, že napriek tomu, že strelili prvý gól, tak sme nezachytili nástup domácich. Vyleteli na nás a vyhrali prvú tretinu 2:1. Myslím si, že položili základ k úspechu, pretože v polovici zápasu sme hru vyrovnali a neskôr sme i mali viac šancí ako domáci. Žiaľ netrafili sme ani dva razy prázdnu bránku a preto sme nemohli vyhrať. Domácim blahoželám k víťazstvu a prajem veľa šťastia v play off."

Piešťany - HC'05 Banská Bystrica 2:3 pp

Prvá tretina sa začala v uvoľnenom tempe. V 6. minúte domáci Urban od modrej čiary nahodeným pukom prekvapil Chorošuna a Piešťany viedli 1:0. Z vedenia sa tešili iba necelé dve minúty. Potom čo obrana nechala Mikolášeka na dvakrát prepasírovať puk za Ondrejku. V 13. minúte mohol Ján Sýkora z otočky poslať hostí do vedenia, ale jeho strelu Ondrejka chytil. Už o minútu Melichárek slabou strelou spomedzi kruhov na vhadzovanie prekvapil hosťujúceho brankára aj druhýkrát a prinavrátil Pieštanom vedenie. V samom závere tretiny ho Melichárek mohol aj navýšiť, ale v prečíslení mieril len do pripraveného hosťujúceho brankára.

V 23. minúte hosťujúci Macík prešiel s pukom do útočného pásma, tam sa zbavil domáceho obrancu a presnou strelou do vinkla opäť vyrovnal stav stretnutia. Domáci potom zvýšili aktivitu, ale Chylo v presilovej hre netrafil odkrytú bránku. O pár sekúnd nato Stupkovi v samostatnom nájazde v rozhodujúcej chvíli ušiel puk z hokejky. V 38. minúte trafil po peknej Haringovej prihrávke Drgoň len do Chorošunovej bránky a stav zostal nezmenený. V poslednej minúte druhej tretiny domáca obrana nedala pozor na Mikolášeka, ktorý sa dostal do samostatného úniku, namieril však len do domáceho brankára.

Domáci tretiu tretinu začali aktívnejšie a už v 43. minúte mohli ísť do vedenia. Kolník však v presilovej hre trafil iba spojnicu bránky. V 49. minúte sa do prečíslenia dostala dvojica Peško, Škadra, ale druhý menovaný nedokázal prestreliť Chorošuna. Domáci útočili aj naďalej, Stupka vo svojom druhom samostanom nájazde opäť gól nedal a na rade boli hostia. V 55. minúte Macík zblízka trafil brvno piešťanskej bránky a v 57. minúte Češík z dobrej pozície domáceho brankára. V predĺžení sa však Češík zbavil domáceho obrancu Urbana, nakorčuľoval si pred bránku a strelou pomedzi betóny Ondrejku rozhodol o víťazstve Banskej Bystrice.

Výsledok:
ŠHK 37 Piešťany - HC'05 Banská Bystrica 2:3 pp (2:1, 0:1, 0:0 - 0:1)
Góly: 6. Urban, 14. Melichárek - 8. Mikolášek, 23. Macík, 63. Češík. Rozhodovali: Jonák, Štefík - Holienka, Zvrškovec, vylúčení: 2:4, navyše: Bambúch (B) 10 minút, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1610 divákov

Hlasy trénerov:
Milan Klement, tréner Piešťan: "Bol to dnes bojovný zápas. Spokojní sme boli len s prvou tretinou, s ostatnými dvoma spokojní byť nemôžeme. Pri všetkých góloch sme hosťom pomohli našimi zbytočnými chybami, čo nás veľmi mrzí a keď budeme chcieť uspieť v play off musíme sa ich vyvarovať."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Vyhrali sme bojovné stretnutie. Mali sme slabší začiatok, ale postupom času sme sa zlepšovali. Zbytočnými chybami sme ale dali domácim šancu rozhodnúť zápas. V týchto chvíľach nás však podržal brankár Chorošun a tak si myslím, že remíza je zaslúžená."

Dukla Trenčín – MsHK DOXXbet Žilina 2:1

Úvodná tretina bola pre diváka na trenčianskom štadióne skôr utrpením ako hokejovou zábavou. Ani jeden z tímov si nedokázal vytvoriť žiadnu vážnejšiu gólovú šancu. Žilinčania hrali len po útočnú modrú a následne sa hráči hostí zdržiavali prevažne pri činnosti bránenia obranného pásma. To komplikovalo život útočnému prechodu domácich k bránke hostí. Hosťujúci brankár Žigárdy sa zapotil len pri Bustinovej dobrej práci rukami v 6.minúte, domáci Nagy zasa len pri Brckovej dorážke v 14.minúte.

Druhá tretina sa od začiatku niesla v duchu tej prvej. Hra vyzerala presne tak isto, len pribudlo trošku viac náznakov šancí. Hostia vyslali na domácu bránku dve strely, z ktorých mohol padnúť gól, ale pokusy Sýkoru či Kubusa zlikvidoval Nagy. V závere druhej časti hry to horelo zasa na druhej strane a brankár Žigárdy kapituloval prvýkrát až v 39.minúte. Marosz sa po Baginovej prihrávke dostal do zakončenia na ľavom krídle a prepasíroval puk do bránky.

Tretia tretina priniesla najviac vzruchu na ľade. Domáci začali aktívnejšie korčuľovať, no ako nepochodil pred Žigárdym v 44.minúte Otčenáš, tak ani o minútu nato obranca Imrich. Žilina nebola vôbec smerom dopredu nebezpečná, a tak sa zaujímavé veci diali prevažne pred brankárom Žigárdym. Ten však dokázal ľahké strely domácich likvidovať len do 56.minúty, kedy z pravého kruhu namieril Otčenáš presne do ľavého horného rohu bránky. O minútu neskôr však založili „vlci“ rýchly protiútok a rovnako presná strela sa podarila aj Sýkorovi, ktorý znížil na 2:1. Do konca stretnutia sa však nič vážnejšieho nestalo a Trenčania si po troch prehrách po sebe pripísali trojbodové víťazstvo.

Výsledok:
Dukla Trenčín – MsHK DOXXbet Žilina 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Góly: 39. Marosz, 56. Otčenáš – 58. Sýkora. Rozhodovali: Jura, D. Konc – M. Korba, P. Korba, vylúčení: 1:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1240 divákov

Hlasy trénerov:
Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Od utorka sme začali prípravu na play-off, keďže prvé dva zápasy začíname hrať vonku. Zamerali sme sa na pozorné bránenie aj napriek tomu, že sme privítali Žilinu, ktorá je v tabuľke pod nami. Mali sme slabé nasadenie aj dôraz, chalani akoby sa šetrili a nechceli sa zraniť. Spokojní sme tak len s tromi bodmi."

Slavomír Chlebec, tréner Žiliny: "Zápasovú taktiku sme podriadili tomu, aby sme boli bodovo úspešní. Darilo sa nám to dve tretiny, keď sme vychádzali zo zabezpečenej obrany, ale opäť sme sa ku koncu nevyhli individuálnej chybe, ktorú také mužstvo ako Trenčín využilo. V poslednej tretine sme dovolili streliť súperovi ešte jeden gól a ku koncu nám neostávalo veľa síl na zvrat. Podarilo sa nám síce skorigovať stav, ale mužstvo Trenčína hralo veľmi dobre po taktickej stránke a udržalo si vedenie. Chcem pogratulovať súperovi k víťazstvu a prajem mu veľa úspechov v play-off."

HK Poprad - HK Nitra 3:0

O čosi lepšie začali domáci. Najskôr Hvila po dobrej kombinácii prvého útoku prepálil Lacovu svätyňu, potom v prečíslení Balán namiesto prihrávky volil strelu. Skóre napokon otvoril Vandas v 17. min, keď si pri signalizovanom treste nakorčuľoval poza obranu hostí a blafákom pokoril nitrianskeho brankára. Druhý gól strelil Poprad hneď v úvode prostrednej časti, keď rozhodcovia neprerušili hru po zranení Raisa a z protiútoku Vaic nabil Smotrilovi na jeho prvý gól v popradskom drese – 2:0. Nitra mohla znížiť najskôr dôrazným Pupákom, v presilovke pred Sidorom neuspel ani Mašlonka, či od modrej dobrou strelou Ordzovenský.

Nitra pôsobila v útočnej fáze naozaj bezducho a vo vlastnej početnej výhode mohla ešte i inkasovať, no puk z hokejky Hvilu sa zastavil tesne pred bránkovou čiarou. ËÎĚĺ Hneď po pol minúte hry pálil od modrej König, no Sidor sa zaskvel. Odovzdaní Nitrania ani v ďalšom priebehu toho veľa nevymysleli a naďalej dominovali domáci. Tí viedli 10 min. pred treťou sirénou už o tri góly, Hvila doťukol pekný Balánov pas do siete. Nitra sa nezmohla ani len na kontaktný gól, v závere ešte výborným zákrokom Laco hasil pred Bucovou strelou.

Výsledok:
HK Poprad - HK Nitra 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 17. Vandas, 23. Smotrila, 50. Hvila. Rozhodovali: Lokšík, Gašparík - Kalina, Gavalier, vylúčení: 7:8, navyše: Stals - Bača obaja 10 minút za úder do hlavy a krku, presilovky 1:0, oslabenia 0:0, 1335 divákov
 
Hlasy trénerov:
Milan Jančuška, tréner Popradu: "Výsledok aj hra ma teší. Takticky sme zápas zvládli. Už v prvej tretine sme pritom mohli vyhrávať aj väčším rozdielom. Brankár Sidor podal veľmi dobrý výkon a zmaril šance súpera. Naša forma má pred play off stúpajúcu tendenciu."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Keď nedáme gól, nezaslúžime si vyhrať. Viac k tomu nemám, čo dodať."
 
1.Zvolen55  32  
  8  
  3  
  12  
201:137  115
2.Košice55314515 207:138106
3.Nitra55288415 181:139104
4.Piešťany552531413 146:13295
5.Skalica55264223 200:17788
6.Trenčín55227620 165:15886
7.Poprad55216523 184:17580
8.Ban. Bystrica55196426 150:18673
9.Žilina55133831 136:18953
10.MHC Mountfield55125335 116:20149
 
 

Vyberte región